Publicerat

Framtidens innovationer inom bilvärlden - spela blackjack online i en självstyrande bil är inte så långt bort som vi kanske tror

Teknologin fortsätter att förändra vår vardag, för varje dag som går. Förändringar sker så snabbt så att vi knappt hinner med och idag har vi lösningar som vi endast för några år sedan hade kunnat drömma om. Bilarna som lanseras på marknaden blir allt mer spännande och banbrytande och vi är verkligen sugna på att se hur framtiden kommer att se ut, troligtvis kommer vi kunna spela blackjack online i en självstyrande bil innan vi vet ordet av.

Bilens framtid

Skämt och sido angående att spela blackjack online i en självstyrande bil, men faktum är att det inte är så långsökt som det låter. Förr kunde mänskligheten inte tänka sig att det skulle finnas motordrivna fordon, men sedan fanns de helt plötsligt. Innan vi visste ordet av hade forskningen gått ännu längre, och på gatorna idag är var och varannan bil som går helt och hållet på el. Så att innovationen har gått framåt råder det nog inga tvivel på. Trots att det finns mycket fördelar med eldrivna fordon, finns det fortfarande en del frågetecken och negativa sidor vilket leder till att många i dagsläget inte vill köpa en eldriven bil.

Redan idag forskas det på hur man skulle kunna göra effektiva batteriteknologier samt öka räckvidden vilket idag är ett problem för många. AI har under bara det senaste året ökat rejält i popularitet, och vi anar att det bara är en tidsfråga innan avancerade sensorer och AI-teknik kommer att möjliggöra högre nivåer av autonomi. Framtidens bilar kommer helt klart att vara anpassade för att kunna möta de föränderliga kraven i dagens och framtidens digitaliserade värld.

Bildäckens framtid

Däcken på bilen, lika viktigt som alla de andra delarna som faktiskt tar fordonet från punkt A till punkt B, men hur kommer bildäcken egentligen att utvecklas inom de kommande åren? Vi kommer definitivt att se skillnad i våra bildäck, då vi håller på att gå från de mer traditionella bildäcken till allt mer smarta däck. Smarta däck är betydligt mer avancerade och utrustade med mer avancerad sensori samt integrerad teknik vilket innebär att däcken kan analysera data i realtid.

En annan nyckelfaktor inom bildäckens framtid är definitivt hållbarheten. Vi har idag en betydligt större medvetenhet om vår miljöpåverkan och de pågående klimatförändringarna så kraven på bättre hållbara däck kommer att bli en självklarhet inom snar framtid. Framtidens däck kommer att vara mer hållbara genom att vara gjorda av återvunnet och återvinningsbart material samt att de bokstavligt talat kommer att vara mer hållbara, då de håller längre och inte behöver bytas ut lika ofta.

Bilar- och bildäck har spännande möjligheter framför sig och vi väntar med spänning.

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren