Publicerat

Nobelpris i Litteratur 2019

Olga Tokarczuk

Idag är det många svenskar som åker till Polen, för att detta land har så mycket att erbjuda och ge. Faktum är att detta också är något genomgående hos den befolkning som kommer från och lever i Polen. Här har det sedan länge varit känt att polsk arbetskraft inom byggsektorn håller en hög kvalitet. De har på senaste tiden blivit mästare inom IT-säkerhet. Sist men inte minst tog även en polsk kvinna, vid namn Olga Tokarczuk, Nobelpris i litteratur 2019.

Olga Tokarczuk - En polsk författarinna

Denna polska författarinna föddes den 29 januari 1962 i den polska staden Sulechow. Vid den tiden visste ingen vad som skulle ske med denna kvinna. Hon blev en av Polens mest uppskattade författarinnor. Hon har också undervisat både i Wroclaw och på universitetet i Krakow. Idag har hon med sin mycket uppskattade bok Flight och sin William Blake historier även nått internationellt erkännande.

Detta i så stor utsträckning att hon utsågs till mottagare av Nobelpriset i litteratur 2019. Den Svenska Akademin som varje år utser de som ska erhålla Nobelpris, har under många år kritiserats för sitt val just gällande Nobelpris i litteratur. Denna gång är det dock ingen som kritiserar då Olga Tokarczuk verkligen är ett mycket bra val för denna utmärkelse.

Här finner du böcker av Olga Tokarczuk

För dig som inte provat att läsa böcker från denna författarinna, så kommer de varmt rekommenderas. Hennes böcker finner du idag översatta på svenska hos nästan alla välsorterade svenska bokhandlare. Här kommer du få en god och spännande läsning, vilket får dig att förstå varför hon erhöll Nobelpris i litteratur 2019.

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren