Publicerat

Novelltävling 2015

Är du den nästa Stephen King, Tom Clancy eller J.K. Rowling? Sitter du på ett spännande och intressant material där hemma, som känns som att det skulle kunna bli en riktig storsäljare? Tveka inte, delta i en novelltävling!

Det anordnas årligen olika novelltävlingar, där både förlag och tidskrifter försöker hitta nya och lovande författare i vårt avlånga land. Ibland kan dessa tävlingar ha olika teman, men ofta är man fri att skriva om precis vad man vill. Detta är mycket spännande tävlingar som man inte får missa om man är en författare i början av sin karriär!

Huvudspåret i novelltävlingarna är att författaren är helt anonym när manuset läses. På så sätt påverkas inte juryn av det de läser, vilket innebär att alla författare och bidrag har precis lika stor chans att vinna. Vinstplanen ser lite olika ut beroende på vem det är som arrangerar tävlingen, men ibland är det flera författare som vinner. Gillar tidskriften eller förlaget ditt bidrag, kan det också tänkas att de köper in manuset för publicering - till sedvanligt honorar naturligtvis.

Många är de författare som börjat sin karriär på detta sätt. Hursomhelst är det inte helt lätt att bli upptäckt - den gamla marknadsföringsregeln "syns man så finns man" gäller i allra högsta grad. Av den anledningen så måste man först bli publicerad någonstans, oavsett om detta gäller på nätet, i en tidsskift eller någon annanstans.

Har du flera manus som ligger hemma i skrivbordslådan är ett tips att skicka in samtliga till olika tävlingar för att på så sätt öka dina vinstchanser. Parallellt, om du siktar på en karriär som författare, kan du skicka in manus till olika förlag och hoppas på ett intresse som gör att du blir publicerad. Misströsta dock inte om du blir avvisad, både vad gäller en tävling eller något annat. Det är bara att fortsätta skriva - och många nu kända författare kan vittna om detta.

Så ta fram ditt manus, läs igenom det ett par gånger till och slipa lite mera på det. Din väg mot berömmelse kanske börjar precis här - som vinnare i en novelltävling år 2015!

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg