Publicerat

Vad är skillnaden mellan haiku och dikt?

Haiku och dikt är båda former av poesi, men de skiljer sig på flera sätt. En haiku är en japansk diktform som vanligtvis består av tre rader med fem, sju och fem stavelser. Dikter, å andra sidan, kan vara skrivna i en mängd olika former och stilar och kan ha olika antal rader och stavelser. Haiku är också kända för att fokusera på naturen och ofta använder konkreta bilder för att skapa en stark stämning eller känsla, medan dikter kan handla om vilket ämne som helst och använda mer abstrakta eller symboliska bilder för att uttrycka en idé eller känsla. Dikter kan också vara längre än haiku, medan haiku är kända för att vara korta och koncentrerade.

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg