Publicerat

Skriva noveller

Att skriva noveller kan vara riktigt roligt. Det är lite kortare berättelser, men ändå så pass långa att man kan spinna en tråd i det hela. Beroende på vilken sort noveller man skriver så kan man låta läsaren få vänta på poängen, och göra det hela spännande. Man brukar inte lägga ner allt för mycket tid på att beskriva människor och miljöer, utan vad de säger och gör är viktigare. En del tar ett par timmar på sig att skriva en novell, medan andra kämpar på i veckor. Efter avslutat arbete önskar man att någon ska läsa det, speciellt om man tycker att det blev bra.I en novellkatalog kan man samla ihop många olika stilar, material från diverse författare som alla skriver på sitt eget unika sätt. En av de största katalogerna är denna du besöker just nu, vi har över 13 000 titlar i sin våran samling. Det inkluderar också dikter och artiklar, men det är ändå en enorm siffra. Man kan bara tänka sig hur många som kommer hit varje dag för att läsa, och helst hitta något de verkligen tycker om. Faktum är att man kan kanske bli upptäckt av en förläggare, eftersom de också kommer hit för att leta efter nya noveller. Det finns alltså många bra anledningar till att lägga upp sin skrift i våran novellkatalog.Det är alltid mer inspirerande att skriva om man vet att någon läser vad man skriver, och speciellt om man får höra vad de tycker. Med en novellkatalog har man större chans att bli läst. Det kanske inte leder till att man blir kändis, men man får läsare som uppskattar det man arbetat så hårt med att få fram. Ofta kan man länka från katalogen till sina egna sidor, och här kan man också bygga upp något speciellt. Vare sig man har en webbplats som bara handlar om det man skriver, eller det är en del av det stora hela, så kan man få efterföljare och kommunikation med likasinnade. Genom att sprida länkar till novellkatalogen genom Facebook, Twitter, epost eller andra sociala nätverk så kommer man att kunna rikta allt fler till att läsa ens noveller. Många tycker om att sitta en stund och läsa, man klickar gärna runt och läser annat samtidigt. En novell är precis lagom, inte för lång och inte så kort. Ibland tar det mindre tid att läsa den än det tog att skriva den, men det ligger i kallelsens natur.

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Natasha Korsbäck