Publicerat

Vad är en novell?

En novell är en form av kort prosa, det vill säga en berättelse skriven i meningar och stycken. Noveller handlar oftast om en händelse eller en grupp människor och följer en narrativ struktur med en början, mitt och slut. Noveller kan handla om allt från kärlek och romantik till spänning och äventyr, och de använder dialog, beskrivningar och romanfigurer för att skapa en bild av världen och karaktärerna i berättelsen.

Noveller skiljer sig från långa romaner genom sin kortare längd, vanligtvis mellan 1 000 och 20 000 ord. Detta gör att de är mer koncentrerade och kan handla om en specifik händelse eller karaktär på ett djupare sätt än vad som är möjligt i en lång roman. Noveller kan vara skrivna i olika genrer, som drama, komedi, science fiction eller fantasy, och de kan vara skrivna i olika stilar, som realistisk, absurd eller surreallistisk.

En novell är oftast kortare än en roman, men längre än en dikt eller en kort berättelse. Detta gör att den kan ge en mer utförlig och detaljerad bild av världen och karaktärerna i den än vad som är möjligt i en kortare textform. Genom att använda dialog, beskrivningar och romanfigurer kan en novell skapa en trovärdig och engagerande bild av världen och karaktärerna i den.

En novell kan handla om allt från kärlek och romantik till spänning och äventyr. Den kan vara skriven i olika stilar, som realistisk, absurd eller surreallistisk, och den kan handla om allt från dagliga händelser och relationer till fantastiska världar och karaktärer. Genom att använda litterära tekniker som metaforer, symboler och bildspråk kan en novell förmedla sitt budskap på ett gripande och berörande sätt.

Skriven av: Jaroslaw Szymczak

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg