Publicerat
Kategori: Dikter

Att du aldrig förstår

Att du aldrig förstår.

Att du aldrig förstår att solen som lyser genom fönstret, inte är ämnad bara för dig, den är också ämnad för mig, och den lilla plantan i fönstret. Och för trädet nere i parken, och den ensamma lilla gunga som dagisbarnen lämnat, när regnet tog vid. Också för en hemlös hund, och en skabbig katt , och en dyblöt häst som står i hagen, för den lilla bäcken av smutsigt regnvatten, som rinner längs trottoaren.

Den är också ämnad för stora stenen i gläntan bakom mellanstadiebyggnaden, och för en näbbmus som kurar i sitt bo, för hallonen som växer vilt, och den taggiga rosbusken utan rosor. Också för fiskarna som simmar i havet, och räven som bor i skogen och ett bi som flyger från blomma till blomma. Och för löven som faller från träden, och snigeln som lämnar ett spår i gräset, och morgondaggen som pyntar grässtråna med glaskulor.

Men mest är solen ämnad för jorden, och all dens liv.

Skriven av: Eyla.M

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga böcker, inga barn, inte mycket att skryta med kort sagt. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! :-) Är du mer nyfiken, samt modig, så finns jag gömd någonstans i krokarna,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren