Publicerat
Kategori: Dikter

Curriculum

På begynnelsens morgon vaknade vi svettiga mitt bland alla ihjälslagna ansikten på perrongerna och pendeltågen som tog oss ingenstans. Det fanns tidtabeller att följa och ark med sanningar som varit dolda i åratal; uttalade av förseglade munnar och nedtecknade av inlåsta skrivmaskiner på den yttersta dagen. Alla berättelser som inte rymdes på fotografier fanns där: om tårar av fotogen som materialiserats, om Guds son och Hans polare från andra sidan stan, om ejakulationer från könsmogna pojkar, om läppar på ett avsänt brev, om stenade känslor och om en älskande som luktade på en fläck på ett lakan och sedan försvann. Jag kände igen de yviga mustascherna som låg gömda bakom den slitna pärmen; jag kände igen verktygen jag langat för att du skulle kunna bryta dig in i andras själar. Där fanns allt utom bevis och det fanns ingen som kunde förebrå oss för det vi inte var. Det var på gränsen alltihop. Förnuftsvidrigt.

Skriven av: Andreas Lovén

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Inga-Britt IB Gustafsson

Jag heter Inga-Britt IB Gustafsson, författare och konstnär. Har gett ut flera böcker bl.a. en roman om våld i nära relation, en bok med 19 mini-rysare, diktböcker, nyligen en bok med positiva texter…

Inga-Britt IB Gustafsson

På andra plats denna veckan: Silverblomma