Publicerat
Kategori: Dikter om glädje

De sju riktiga undren

De sju riktiga undren

Vill aldrig tänka mig vad jag hade missat om inte ni i hundratals miljoner var med mig. Trots att ni försvinner några timmar om natten, blir jag varje morgon lika lycklig när ni kommer till liv. Ni sex miljoner som låter mig uppleva havets mjuka ton, rosenbladets skrikande röda röst, eller hur det ser ut under snötäcket när de smälter bort i solens skinande ljus.
Tack Synen

Omkring 10 000 av livets icke synliga, både skönheter och obehagligheter, hade undgått mig om ni inte på tio kvadratcentimeter försedd med sinnesceller hade funnits. Ni som så enkelt kan reproducera en känsla från förr, återskapa ett minne blott. Utan er hade jag inte fått känna skogens vederkvickande doft. Hur skulle mornarna vara om aromen av nybryggt kaffe passerade mig obemärkt.
Tack Luktsinnet

Tolv toner med sju fulla oktaver, tillsammans med mjuka fingrar och en känsla för komponering., skulle vara meningslöst utan dig. En värld där läppar rör på sig utan förklaring. Genom dig har vi fått gåvan att kunna slappna av, pigga upp oss och möjligheten att bli motiverade. Utan dig hade möjligheten att lära känna oss själva, genom andra, inte varit lika enkelt.
Tack Hörseln

Du, dig, och i princip resten av er. Tack vare er, med lite träning, har jag en chans, att kunna uppleva alltså omkring 10 miljarder olika upplevelser, vissa av er redan upplevda receptorer kan färda tillbaka mig till mitt yngre jag, stunder som skulle blivit obetänkta utan er. Som att få känna skönheten i kombinationen mellan kall mjölk och chokladpulver
Matens extra beröring förutom nödvändigheten.
Tack Smaksinnet

Så ensam jag hade känt mig utan dig. Så lite jag hade vetat om romantik, effekten av en kvinnas varma vänliga hand. Hur bara en hand på axeln från en vän kan ta en till sinnesro. Värmens varma omfamning, kylans uppiggande effekt.
Tack Känseln

Du förenklar mitt liv något otroligt. Utan dig hade jag nog hoppat fram, hållit i koppen utan händer, hälsat med foten. Kanske hållit min hand på olämpliga områden. Hållit gaffeln med vänster fot och höger hand på spisen.
Tack Kroppsinnet

Hur hade det sett ut om inte du var med mig. Jag skulle inte veta om jag satt ner eller om jag var på väg att gå. Vara yr och illamående, eller ens veta om jag hade huvudet nedåt eller uppe.
Tack Balansen

Skriven av: Tim

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren