Publicerat
Kategori: Dikter

Del 1

Första dagen efter sommarlovet på gymnasiet och solen skiner, självklart, som att det vore en happy day, men det är samma skit varje år. De gul- röda och blåa skåpen, samma personal, samma människor förutom ettorna som är nya. Ser alla exalterade studenter som hälsar och smörar för varandra. Jag vet vart mitt gäng är så jag går med stabila raska steg genom skol- korridoren mot sukken. Sukken är en ´´mini cafeteria´´ där vi alltid sitter och hänger. Jag har hängt med samma människor sen dagis så har träffat de varje dag under sommarlovet, de är mer familj än vänner. Men hade en fet klump i magen. Visste varför men försökte tränga bort det. Ju mer jag närmade mig sukken ville jag bara vända och gå hem. Kom fram och det var hype mode där. Massa blattar som står och skriker och sågar varan. Tre streck outfit på topp. Gucci väskan runt axeln och pricken på i:et, snabba brillorna. Jag lekte att jag inte hade sett honom. Sa bara hej till alla och satte mig bland tjejerna. Hela jag skakade och kände hur han stirrade på mig ståendes bland grabbarna som stod i en cirkel. Visste att han var arg på mig. Hoppades på att han inte skulle säga något. Leila kollade på mig och fråga varför jag inte hade gått fram till han, Yacin, men ville inte berätta något om vårt förhållande för tjejerna. Sa alltid att det gick bra när de undrade. Alla avgudar honom, hade jag sagt saker om honom hade jag blivit stämplad ´´kähh´´ fastän han är den dåliga. Ljög för Leyla och sa att jag hade vart med honom tidigare på morgonen och att vi inte behöver vara ´´lovey dovey´´ tjugofyra. Kollade på luren och såg att klockan var halv 10, vi alla gick mot våra klassrum.
Vi var skolans stökigaste klass, de hade bokstavligen handplockat Uppsalas blattar och kastat in oss i en klass för att bli av med alla reetards från de så kallade studerande. Som tur gick Yacin i min parallell klass. Han är aldrig i skolan men visste varför han var här idag, och det var endast för att få tag på mig efter alla samtal och sms jag iggat. Leila, Noora, Amina och Jasmin var mina närmsta vänner. Vi alla hamna i samma klass förutom Leila som gick i tillsammans med Yacin. Däremot gick hennes kille i samma klass som mig. Jag var rädd att Yacin skulle ställa massa frågor till Leila om vad jag och mina vänner hade gjort under sommaren. Om hon råkar berättar om att jag vart på hemmafesten i Eriksberg är jag dödens. Han kommer döda mig då. Noora och Amina satt i en het diskussion kring vad som ansågs vara ´´manligt´´. De två har alltid heta diskussioner om djupa ämnen, de har så starka åsikter båda två. Dock blev de avbrutna när vår lärare Björn kom in och välkomnade alla efter sommarlovet.

Skriven av: Mila

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg