Publicerat
Kategori: Dikter

DEMOKRATISK JOURNALISTIK

Inom journalistiken råder en gyllene regel, som närmast lagbunden aldrig avslöja källor till en nyhet.

Det kan då antas att källorna inte är tillförlitliga och införlivar därmed journalistiken i en kriminell handling,
om det visar sig att källorna vilar på grundlösa påståenden och förfalskade bevis utan substans.

Källskyddets tryckfrihetslag 3 kap 3 § yttrandefrihetslag 2 kap 3 § bör källsorteras för att försäkra sig om att EU-deklarationen demokratiska värderingar samt rättssäkerheten för enskilda medborgare efterlevs.

Faktum är att en journalist kan göra sig skyldig till brottet "Skyddande av brottsling" 17 kap 11 § i brottsbalken"om det visar sig att källan är falsk, och det kan visa sig att journalisten själv är brottslingen.

Sten Wiking

Status: Brons författare

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som nuvarande statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 185. Sten Wiking har 414 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Annelis

Gillar att läsa skriva, gillar mest skriva och läsa korta texter Men händer att jag ibland skriver längre texter Har gett ut en häftad bok 'Collected writings for you '

Annelis

På andra plats denna veckan: Anders Berggren