Publicerat
Kategori: Dikter

DEN TATUERADE ORMEN IV

Litteraturarkeologer hade slutligen lyckats boka in ett besök hos poeten bakom denna poesi, och det som nu hände dem, kommer aldrig mer hända dessa arkeologer.

Det krasade under fotstegen när de gick uppför trapphällen av alla brosk och benbitar som låg utspridda på marken.

Längs gången prydd på vardera sida en alle av kranium uppträdda på pålar, erfors de av en olustig känsla, trots att de var vana vid skräck och rysargenren från film och litteratur, men detta var på riktigt, och de hade även läst denne poets poesi, vilken var så nära verkligheten någon kan komma i poetiska ordalydelser.

Någon gästvänliga miljö kan man knappast säga att poeten valt för sin verksamhet.

Det låg en unken lukt över området, i en natur som verkade naken och kal, utan en endast blomma eller löv på de skellettliknande träden, som om det redan vore senhöst, fast det var i juni.

De blev bemötta av en skrattande gestalt som utom allt tvivel var påverkad av någon dekokt.

Därpå drogs ett rött sammetsdraperi åt sidan och mäster själv uppenbarade sig.

Han hälsade de litterära arkeologerna välkomna slå sig ner och smaka på sin egenhändigt bakade dödskalletårta med abortblod.

Därefter förevigade han dem ned till poesin vinkällare med vars årgångsviner väl kunna väcka de poetiska andarna hos de minst poetiska.

De litterära arkeologerna blev efter ett tag så hänförd av vinets poesi, att de aldrig mer återhämtade sig, och blev sig själva igen, utan tappades upp på buteljer.

*


Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

På andra plats denna veckan: