Publicerat
Kategori: Dikter

DEN TEORETISKE AKTÖREN

Att göra sig själv ett namn genom att stilistiskt skildra historiska personer, kan i särskilda fall kröna deras huvudgärd med en krans av lager samt akademisk stol, utan att de för den skull åstadkommit något märkvärdigt för egen del.

Den franske poeten och akademiledamot Antoine Leonard Thomas (1732-1785) blev en av Frankrikes mest lysande porträtt-tecknare av namn som Descartes,
med en människokännares analytiska förmåga ikläda sig rollen som den han skildrade.

Ansträngningen skildra kvinnans karaktär i sämre dager, och ikläda sig en feministisk roll, blev däremot en opassande roll.

Vad annat är en författare om inte en teoretisk aktör.

Ingår i "Litterära brottstycken"

Notarius publicus

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg