Publicerat
Kategori: Dikter

DET LITTERÄRA FESTBORDET

Det litterära festbordet är dukat med
smaker för alla sinnen.

Där finns fat med köttig prosa,mustiga noveller och tiorätters romaner.

Där finns frukter av sentenser,maximer,
aforismer,haiku och senryus,och där finns viner av utsökta årgångars poesi,vilka kan berusa i olika promillen,det är bara att vräka i sig,allt efter behag,och det slår en plötsligt att man kanske skulle bli litterär kock,för det är dags börja röra om i den kokande belletristikens gryta och smaksätta med lite symboliskt,romantik,metafysik,realism,surrealism mm och röra om lite försiktigt med en slev filosofi,och när det hela puttrat färdigt och smält in i varandra som blivit till en lagom jämn och mustig soppa,slänger man i lite maximer och andra litterära rotfrukter från den litterära trädgården,och rör om igen så allting blandas i en mångfacetterad mångfald som fragmentariskt pregnant puttrar under ett processuellt förlopp,tills den litterära rätten är fullödigt mättad av världens alla litterära smaker,
Bon apetite !

© Sten Wiking

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg