Publicerat
Kategori: Dikter om kärlek

Det var nog inte kärlek

var det verkligen kärlek? vi hade våra bra stunder. skratt, intimitet, till och med ren eufori, på ett sätt jag aldrig upplevt tidigare. vi hade varandra, som två orörliga klippor. som pelare, där vi kunde söka varandras komfort och närhet. många skulle kalla det för kärlek. och det kanske det också var. det fanns dock inget djup, eller vision om en framtid med dig och allt som det bar med sig. av ren sympati, hoppas jag att du kände samma sak. faktum är att du måste ha känt samma sak, och det är förmodligen för det bättre.

vi växte ihop, glömde bort hur livet var innan. just det, att växa ihop, är mycket farligt för en person som mig. att ständigt söka mitt egna värde i en person som inte är jag. en illusion av en andra halva. jag tappade mig själv i dig, och när du försvann gjorde även jag det. iallafall den del som var du.

men var det verkligen kärlek? eller var det bara två förvirrade själars längtan efter komfort, av närhet och trygghet? eller än värre, en giftig vana som blivit rutin, likt en trasig vinylskiva som spelats alldeles för många gånger om.

man ska egentligen inte spekulera. vad som är gjort är gjort, och det som har hänt går inte att ändra på. men desto mer jag tänker på detta, grubblar och funderar, desto mer börjar jag förstå att kärlek inte var vad vi hade. vi hade bara varandra, om ens det. och att ha varandra, utan förälskelse, är inte kärlek.

nej, det var nog inte kärlek.

hehehe w svt eva fvehsjs egen ys
Egil hildebrand är medlem sedan 2021 Egil hildebrand har 1 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren