Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Fördömande prat

Varför har vissa behov att vara moralens väktare Skrävla med orden som en fäktare Behovet att krympa människor Likt ett lejons vassa klor När någon har varit på besök och säger hejdå Och dörren stängs och de med orden slå Visst är de trevliga men du ska veta Förr var de smala nu är de feta De har varit fattiga nu är det rika Och deras liv de fortsätter pika Ändå bjuder de in på grill Och fortsätter med orden slå till De som är fördömande är det avundsjuka Eller har det någon annan sjuka Som inte går att bota Eller Olle i grind mota Känslan finns i din kropp Låt de inte bete sig som en stropp Vänd ryggen till fördömande prat Du förtjänar inte deras gnat Dessa människor är olyckliga i själen Låt inte kritiserande snack ta över befälen Du kan tacka nej till nästa besök Låt de fortsätta som en hök De hittar en ny hackkyckling Och du behåller din aktning Sålla dina så kallade vänner nära Och behåll de som är kära

Gift, tre vuxna barn och bor i Nybro. Född och uppvuxen i Kiruna.Tycker om att skriva och spela dragspel. Promenader i skog och mark med hunden Gunnar. Turer med husbil. Har tidigare arbetat som handläggare för LSS och handikappfrågor. Skriver insändare och debattartiklar för att påverka, så frön till våra folkvalda politiker.
Yvonne Malmgren är medlem sedan Yvonne Malmgren har 61 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg