Publicerat
Kategori: Dikter

III

Sirenerna lockar, men repen fjättrar. Obducerar din själ, torterar din kropp. Minotaurus stampar på tröskeln. Vilken är din tråd? 

Homo insapiens, ristade Rabbe Enckell in i sin spruckna spegel. Är våra bilder mer än bilder? Drömmarna mer än nycklar? Sorgerna större än sjön, djupare än vi förstår? Sorger bottnar aldrig. 

Det sitter en omdefinierad fågel på hustaket bredvid. Här är annars varmt, nybadat och omläst. Kiosken står som en inbjudan, men plånboken är nästan tom. Lyssnar till Piazzolla. Avlar tankar i parti och minut. Drömmer om en alldeles speciell krog på Linnégatan i Göteborg. 

Under vågorna glider ett liv av annat slag. Osorterade hör vi dock dit. Det går navelsträngar mellan oss och maneterna och musslorna. Då är ändå inte plattfiskarna upplyfta.

Skriven av: Carsten Palmer Schale

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg