Publicerat
Kategori: Dikter om livet

JAG LÄSER MIG SJÄLV I BACKSPEGELN PÅ VÄGEN FRAMÅT

JAG LÄSER MIG SJÄLV I BACKSPEGELN PÅ VÄGEN FRAMÅT

Ung var jag. Smärt och gracil. En hågkomst är jag. En kroppslighet som använder glömskans skugga som krycka. Själva vinden har sina restriktioner. Den är förbjuden att blåsa under kullerbyttor på skogsstigar. Du sitter och brinner i frånvarons glugg. Du ligger och rinner igenom mitt minne. Du står och sjunger en våg. Som illustration förmedlar jag din utopi – de känslor, stämningar och förhoppningar du inte har ord nog för.
Slutkapitlet var en bra öppning. En navel till det oerhörda ordet. En bit av en sträng i vår harpa.
Willy Granqvists dikter kunde inte inlemmas i en förklaring. Det är därför kritiken av honom antingen är jublande eller – stum. Mitt muséum har öppet dygnet runt. Till och med paleontologerna är imponerade. Själv sover jag bakom orden.

Skriven av: Carsten Palmer Schale

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg