Publicerat
Kategori: Dikter om kärlek

Krydda din pizza

Ett kök, ett matbord, fyra stolar, tiffanylampa i taket.
En princesstårta, fyra fat, tre koppar kaffe, ett glas saft. En pappa, en mamma, ett barn, en ung kvinna firar en födelsedag.

Åren gick, den unga kvinnan levde livet. De fyra umgicks inte längre.
Pappan hade bett mamman flytta ut. Mamman hade träffat en annan.
Barnet hade blivit ungdom. Den unga kvinnan och pappan möttes vid ett övergångsställe. De hade inte setts på åratal. De bestämde sig för att ses en dag. De drack en kaffe. Och pratade om livet. Den unga kvinnan levde med en man. En man som drack varje dag. Hon tänkte att hon önskat sig den man som hon nu satt och drack kaffe med.

Åren gick, den unga kvinnan var vuxen. Hon hade tagit professionell hjälp. Och den alkoholiserade mannen flyttade ut. Hon landade. Var redo att träffa en man. Hon kontaktade en psykolog, som frågade ”hur vill du krydda din pizza?” Hon visste genast. Vem han är. Hon har vetat det hela tiden. Hon behövde bara vara modig. Och en dag så möttes de. Igen.

Levnadskonstnär. Mindfulnessinstruktör. Njuter av livets goda ögonblick och övar på att möta allt som är och uppstår i livet. Jordnära, social som trivs ensam och med andra i samtal och tystnad. Vistas gärna i skogen. Skriver dagligen, sedan tonåren. Att skriva är en gåva jag ger mig själv. Jag sätter ord på mina tankar. Och så reflekterar jag vad jag vill uppnå i mitt liv genom att skriva. Jag skriver scener ur mitt liv och leker med texter. Kärlek, humor och allvar är mina ingredienser.
Jessica Lindholm är medlem sedan 2024 Jessica Lindholm har 7 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren