Publicerat
Kategori: Dikter

LITTERÄR METAMORFOS

Fr FORNTIDENS gytter av skrift på tunga lertavlor,diktaren försökte göra sig tillgänglig.

På mödosamma vandringar som bard fr ANTIKEN når han fram till MEDELTIDENS gyckel och spel,tills RENÄSSANSEN och Gutenbergs uttrycksfulla press,för att strax därpå hamna i tvekamp på liv och död,mellan BAROCK och KLASSICISM.

Efter att diktaren rest sig innan tio,ingick han med kritiskt tänkande i UPPLYSNINGENS omtumlande epok,för att strax bli klartänkt med realistiska anspråk,tills hans hjärta och puls började slå för ROMANTIKENS känslosamma nerv.

När det romantiska ruset lagt sig,antogs han av den verklighet REALISMEN och NATURALISMEN villkorat för vidare befordran till MODERNISMENS utvecklande klarhet i tanke och språk,
med vars SYMBOLISM överbryggar de språkliga barriärerna.

© Sten Wiking 2020

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg