Publicerat
Kategori: Dikter

LITTERÄR METAMORFOS

Fr FORNTIDENS gytter av skrift på tunga lertavlor,diktaren försökte göra sig tillgänglig.

På mödosamma vandringar som bard fr ANTIKEN når han fram till MEDELTIDENS gyckel och spel,tills RENÄSSANSEN och Gutenbergs uttrycksfulla press,för att strax därpå hamna i tvekamp på liv och död,mellan BAROCK och KLASSICISM.

Efter att diktaren rest sig innan tio,ingick han med kritiskt tänkande i UPPLYSNINGENS omtumlande epok,för att strax bli klartänkt med realistiska anspråk,tills hans hjärta och puls började slå för ROMANTIKENS känslosamma nerv.

När det romantiska ruset lagt sig,antogs han av den verklighet REALISMEN och NATURALISMEN villkorat för vidare befordran till MODERNISMENS utvecklande klarhet i tanke och språk,
med vars SYMBOLISM överbryggar de språkliga barriärerna.

© Sten Wiking 2020

Sten Wiking

Status: Guld författare

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som nuvarande statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 185. Sten Wiking har 426 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! :-) Är du mer nyfiken, samt modig, så finns jag här för dig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren