Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Luftballongen

Jag kliver in i den stora, lite läskiga, luftballongen. Vart den för mig, det vet jag inte än.

För att vara den första gången jag sätter fötterna i en luftballong känner jag mig förvånansvärt trygg. Det är som att luften jag ska färdas i liknar en varm och trygg famn, inte det gapande tomrum som det egentligen är.

Jag vet inte hur jag hamnade här, och jag vet inte vart jag ska. Ballongen lyfter från marken, och jag tror att jag vet nu. Jag vet hur det känns att flyga, jag vet hur det känns att vara fri. En varm trygg famn blir ett gapande tomrum. Men ett snällt gapande tomrum. För det finns väl sådana?

Nu har vi rest i ett par timmar, eller kanske ett par dagar? Jag vet inte längre. Det enda jag vet är att jag är omfamnad i ett varmt gapande tryggt tomrum, tillsammans med mig själv och framtiden. Min luftballong som är stor, och lite läskig, är det jag som styr över.

Tillsammans färdas vi över landskapen och havet, jag och min luftballong. Du, och jag.

Ingen beskrivning Ingen beskrivning Ingen beskrivning Ingen beskrivning Ingen beskrivning
Okänd.. är medlem sedan 81.2 Okänd.. har 1 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg