Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Matematik 5000

Hon svor. Svor över att det inte var suddat ordentligt. Även om boken, Matematik 5000 var begagnad så var den inte ren. Jävlig blyerts, bläck och skrynkel var över alla sidor. Hennes sambo berättade malligt att när han gick på komvux, var det rigorös kontroll när man lämnade in böcker till andrahands försäljning.

Men va fan skulle det hjälpa henne nu? Polonymerna var likförbaskat inringade, understrukna och slarvigt understrukna. Sudda sudda sudda bort ditt jävla kladd, nynnade hon för sig själv. Han, den blekfete sambon, som skulle fortsätta på sitt kollage vid samma bord, satt istället och kollade på katapultdokumentärer på youtube.

För övrigt var det så jävla skönt att få bräcka honom i något för en gångskull. Han hade alltid svar på tal. Kunde sin historia, inte minst krigets. Geografi. teknink, populärkultur, allt och lite till. När hon läste upp ett tal, eller försökte förklara hur hon borde tänka runt något av detta som tog hennes fokus till fullo, sa han sig få ont i huvudet. Skrattade ursäktande och bytte ämne för samtalet. Frustrationen byggdes sakta upp. Krumelurer i blyerts fortsatte att suddas ut. Sida efter sida.

Kursen tog slut i mars. Hon fick B och gjorde slut med sambon. Han blev deprimerad. Hon tog en öl på en sunkig krog i vasastan. Log brett åt att det ändå gott så bra. Med kursen och allt.

olika.
Olleulla är medlem sedan 2016 Olleulla har 19 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren