Publicerat
Kategori: Dikter om längtan

Mellan hägg och syren

Sommardaggens små diamanter ligger kvar, tills solstrålarna tittar fram efter nattens lugn, då allt sover, för att sen möta dage, så droppar kan strilar upp mot skyn. Hela naturen exploderar av olika kollörer. Dofterna fångas upp av sinnena som kommer att kunna urskilja vilka blommor som förgyller rabatternas fägring. Just som juni kommit in i midsommar stannar tiden upp. Ljusets drottning häckar var dag en kort period utan slut, med en känsla av att den tid alltså id kommer att vara kvar. Som med allt annat är perioden kort så kort att det endast är en flyktig stund, då allt ska upplevas dag som natt.

Känn hur häggen doftar blandat med syren som sen kommer. Sinnena kan bara stanna upp i nuet utan att förstå hur det kan vara så kort stund så väcks en längtan efter mer. Tiden rusar utan att tiden egentligen rusar.

Skriven av:

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren