Publicerat
Kategori: Dikter om hopp

När himlen är grå, vill vi att den ska bli blå.

Vissa dagar undrar jag vad som ska ske, allt verkar vara på sne, jag sitter och dricker te.

Jag går ofta till gymmet, jag tränar hårt, det är inte svårt, men motivation går åt.

Människor glor, stirrar, förvirrar, vad är det de vill? jag kan inte sitta still, obehag kommer krypande, näst intill strypande, som att vara under vatten, måste upp till ytan, jag kan inte släppa taget nu, det är jag eller du, först till kvarn får först mala, vad är det för gala? det känns som någon dvala, jag kan se det dala.

Blödande öppna sår, inte många förstår hur jag mår, det var som igår då jag hade släpande lår.
Vad ska livet ta för vändning? alla vill till himlen men ingen vill dö, många slutar med att de får spö.

Vissa dagar känns livet underbart, andra dagar är jag tom och saknar en struktur, jag vet inte hur, jag kanske snart sitter i bur, eller hur?

Vi måsta ta vara på de små bitarna i livet, ett nybakat bröd, en god maträtt, helst med efterrätt, det är lätt, vi vill ha trygghet, kärlek utan svek, en andra hälft som älskar oss utan att svika oss, det är inte svårt att förstå, är det den som dör med mest som vinner? är det för cash som planeten spinner? jag kanske hinner? stressen som inte försvinner.

Andas ut en minut, var glad att du är frisk, ingen har skrivit avtal med gud att vi ska vara friska livet ut, det enda vi har är nuet, just denna stund är det vi har, vi kan planera, avancera, dividera men nuet är det enda vi har.

Pengarna styr oss mer och mer, vad är det vi ser? jag sitter och ber, vill veta mer, men det är ingen ide, allt är på sne, sitter och äter greve.

Våran kristna religion är snart ett minne blott, det har de flesta förstått, det jag ser är grått, det har gått för långt men politikernas PK agenda får hela Sverige att vända, tyvärr till det sämre, bilbränder och stenade poliser är idag vardag, no go zoon ökar stadigt, det finns ett stort hat mot svensken, vi är svikare i mångas ögon, vems fel är detta? regeringens PK tjafs, vi ska packa in utan bostäder och utbildning, de har skapat ett kaos som sent kommer försvinna, det är tragiskt men det är så det ser ut, det är ännu inte slut,

Höstens vindar viner, det är så det svider, vi är ju ändå individer, färgade löv, gul grönt och röd, det är som glöd i nöd varför inte med en bit bröd?

Människors fördomar är patetiskt, folk lyssnar och tror att de en person säger om en annan är sant, det är genant även i brant, överallt är det likadant.

Ska sanningen fram ska vi prata med den personen det handlar om, inte tro blint att det någon säger om någon annan är sanningen, det är lika dumt som att tro på media och vad som står i tidningen, alla vill förvränga för egen vinnings skull, det är inte gull utan rakt av BULLshit.

Hur han/hon än ser ut, pratar eller beter sig så finns det alltid en bakgrund till varför det sker på ett visst sätt, ska det vara så svårt att fatta lite vett och etikett?
En person som klagar och är vresig är inte dum i huvudet, han/hon mår psykiskt dålig på grund av olika orsaker, vi ska inte döma, vi ska hellre berömma, men heller inte glömma eller gömma, fortsätta drömma, vara positiv, om du tar till dig texten har du tagit ett stort kliv i ditt liv.

/R


När vinden viner så att det svider det är då vi endast är individer.
Skywalker är medlem sedan 2016 Skywalker har 7 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren