Publicerat
Kategori: Dikter om livet

POV från en spegel

Vakna. Klockan är halv nio. Det första du gör är att se dig själv i spegeln. Du ser dig själv i dessa oändliga speglar varje dag men vad är ett badrum utan en spegel och vad är en människa utan sina komplex?
Vad är ett omklädningsrum utan jämförelser och vad är du utan detta hat som följer med dig hur snabbt du än försöker springa ifrån det?
Springa från speglarna i hemmet där du glömde väskan i all hast. Springa till tågstationen där du innan du sprang in hann le ett snabbt leende till mannen utanför. För att sedan hoppa på tåget där det inte finns några speglar. Förutom den i mobiltelefonen, och den på toaletten, och den som den minst lika skadade tjejen mittemot håller i sin hand.
Du fortsätter springa när tåget stannar. Fort förbi frisörsalongen där du skarpt blundar av förklarliga anledningar. När du nåt busstationen så väntar du. Du väntar på 33:an . Den bussen du alltid har tagit . Den bussen som du köpt biljett till och som lovat att hjälpa dig fly bort från alla speglar. Men 33:an kommer inte för 33:an har bytt namn till 9:an och 9:an kunde verkligen inte bry sig mindre om dina komplex. Så du ger upp. Låter speglarna svälja dig hel.
Du vänder dig hemåt och går sakta förbi frisörsalongen. Där du nu istället för att blunda stannar och kollar på dig själv i speglarna. Du går in på tågstationen, sätter dig på tåget och frågar tjejen mittemot ifall du nu skulle kunna få låna hennes spegel ett litet tag. Innan du kommer hem och kan stå och sväljas framför din egen. Väl hemma ser du väskan som du glömt kvar i hallen. Du låter den stå kvar och går och lägger dig igen för du vet att så fort du somnat kommer du vakna igen och då kommer allting ske på nytt.
Du kommer vakna, klockan kommer vara halv nio och du kommer gå och se dig själv i spegeln i badrummet. För vad va nu ett badrum utan spegel och vad är nu en människa utan komplex?

Hej! Här funderar jag på att publicera otroligt få, otroligt oplanerade och otroligt oseriösa små texter. Ursprungligen från ”Anteckningar” på min mobil där de vanligtvis är säkert förvarade och skyddade från alla åsikter och grammatiska regler.
F.Bendz är medlem sedan 2022 F.Bendz har 1 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren