Publicerat
Kategori: Dikter om hopp

Till alla som inte vet!

Till alla som inte vet!

När jag ser på dig nu ser jag dig att du lider. Det är hemskt att se dig lida. Jag vill dig allt gott. Jag vill att du ska se ljuset i tunneln men det är svårt när allt bara är mörker. Jag vill att du hittar dig själv i mörkret så att du tillsammans med dig själv hittar ut. Det är en lång väg dit ut men ljuset finns där långt borta, men den finns. Det är en lång vandring med miljoner tankar och funderingar. Tankar och funderingar bara du själv har svar på, ingen annan. När du har vandrat en bit så börjar du se ett ljus. Du hittar en spegel på marken tar upp den men tittar inte i den än. Dina tankar och funderingar blir allt färre och färre men dina fötter värker för den börda du bär på väger bly. Till slut när dina funderingar och tankar är hanterbara och dina fötter inte värker mera inte förrän då kan du titta dig i spegeln för första gången på länge. Där ser du en som vandrat länge, haft miljoner med funderingar och tankar utan att haft ett svar. Nu ser du öppningen i tunneln, går med raska bestämda steg mot öppningen. Du går med snabba fötter fortare och fortare mot ljuset, mot ljuset mot det du har tänkt på och haft miljoner funderingar över. Du vet att din framtid ligger i alla dessa tankar och funderingar! Det beslut du har kommit fram till är det bara du som kan göra något åt och INGEN ANNAN. Du kommer nu fram till tunnelns slut, går sakta mot ljuset som blir allt större och större. Du tittar inte bakåt utan bara framåt. Håller i spegeln hårt så du inte tappar den. Nu är du äntligen ute ur tunneln. Äntligen kan du andas friskluft och vandra på mjukt underlag. Spegeln tar du med hem, hänger upp den på väggen. Tittar i den varje dag när du vaknar. Du lider inte längre, du har ingen börda att bära på dina axlar som väger bly. Den börda du kan bär kan du också hantera. Du mår bra och är lycklig. Du tänker ibland på din resa men det gör inte ont längre. Du kan titta dig själv i spegeln utan att fälla en tår eller bli arg på dig själv. Du har valt ett beslut med hjälp DINA tankar och funderingar, ingen annans!

Skriven av: Alexander Magnusson

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren