Publicerat
Kategori: Dikter om livet

Tribut till Kavafis

Tribut till Kavafis   Varje trakt har sitt särdrag.   Kännetecknande för den som kommer från Thessalien, menade sålunda Kavafis, är hästar och ridning och  i kriget utmärker sig den från Sparta.   Medien har bordet kelterna håret assyrierna skägget Aten har ordet.   Själv bodde Konstatin Kavafis i Alexandria. Han dog 1933. Jag undrar jag om särdragen då var desamma.   Bodde i Alexandria gjorde på sin tid också ptoloméerna - och på sin tid - fast en bit ifrån - perserna. Ptoloméerna var bildade perserna också toleranta. Kavafis självgående och makalöst tillbakablickande.   I min trakt kännetecknas man av tunna plånböcker och tjocka magar, utegrillar och vitvin, rufsigt hår och slammer, tankekollaps och känslostopp.

Skriven av: Carsten Palmer Schale

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg