Publicerat
Kategori: Drama noveller

AKTÖR PÅ JORDENS SCEN

Stil och grace, kan för den självmedvetne aktören vara den föreställning som omgivningen bjuds på, av att se en person i sin utstyrsel till sist liknar den hon vill försöka vara, ungefär som en skådespelare som är väl medveten om att första intrycket ofta avgör omgivningens dom, som är svår ändra på i efterhand.

Det fysiska sättet att röra sig på bör också överensstämma med dess introverta motorik, vars grov och finmotorik bör vara kompatibla psykiskt och fysiskt, i annat fall genomskådas det och aktören framställs enbart som en pajas.

Att försöka bli något man inte är, tar ett helt liv att söka fullborda, om man inte nöjer sig med den man är och under förutsättning rollen passar ens natur.

De flesta låter sig ofrivilligt bedras och bedra i en värld där allting ljuger utom solen och regnet, hungern och törsten, där alla till sist förlorar masken när föreställningen är över, för ibland undrar man vilken av dom som kan hålla masken längst? :pobliken eller aktören.

Ta en man av värld, en sådan karaktär med förfinad smak, vilken äger faiblesse för att bevista konserter, operetter, teatrar, museer och konstsalonger,
en sådan där intellektuellt iakttagande betraktare av människors repetitioner i återupprepande av världsliga helvetesdramer, vari ligger dennes teoretiska martyriums självplågeri av att låta sig utsättas för dessa mörka scener där uppenbarligen djävulen är dramaturg?

Möjligen som mental härdning som i synska ordalag förbereder sig strategiskt inför det värsta tänkbara.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren