Publicerat
Kategori: Drama noveller

BIBLIOTEKARIEN SOM BLEV SIN FAVORITBOK

För den litteraturintresserade bibliofilen är ju böcker som en drog, men den drogen är inte riskfri från efterverkningar vilken kan övergå i rena psykoser, vilket det lär finnas åtskilliga exempel på som den nitiske bibliotekarien vilken läste om sin favoritbok, om och om igen tills hon "blev" den boken, vars biverkningar föranledde att hon blev intagen till en psykiatrisk avdelning där alla patienter var ett kapitel för sig själva, och hela avdelningen blivit ett enda levande bibliotek, där bibliotekarien hittade många nya intressanta böcker i människogestalt, men förblev sin favoritbok trogen livet ut, som var den boken om sig själv.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som nuvarande statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 83.1 Sten Wiking har 367 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga böcker, inga barn, inte mycket att skryta med kort sagt. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! :-) Är du mer nyfiken, samt modig, så finns jag gömd någonstans i krokarna,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren