Publicerat
Kategori: Deckare noveller

BILJAKTEN

Jag gled runt i min Mercedes SLK på bergsvägen. Eftersom det var varmt körde jag nerkabbat. På högsta volym avnjöt jag Beatleslåten "Get Back" och kände mig som den coolaste mannen genom tiderna.
Två sekunder senare small det till bakom mig och bilen började svaja. Jag tittade i backspegeln och såg en Hummer med tonade rutor tätt bakom mig. Föraren körde på mig en andra gång och började tuta.
Då förstod jag att det var allvar och tryckte gasen i botten. Körde så fort jag vågade uppför den kurviga bergsvägen. Hummern tog upp jakten och låg tätt bakom tutandes.
Jag förstod att Hummern var trimmad och att föraren i denna var mycket skicklig på att framföra sitt fordon. Kanske till och med bättre än jag.
Hummern hade kört på mig ytterligare två gånger och jag förstod att föraren i denna ville döda mig.
Jag började närma mig toppen av denna väg. Visste det var nån typ av platå överst. Och då fick jag en plan.
När jag närmade mig platån körde Hummern på mig för femte gången bakifrån. Jag stampade kick down på automaten och körde upp på platån och fortsatte 200 meter bort och tvärvände.
På krönet dök Hummern upp och började köra mot mig med full fart. Jag gjorde samma sak och körde med full fart mot Hummern.
Fem meter innan mötet girade jag kraftigt åt höger och tvärnitade. Därefter kastade jag mig ur Mercan och såg den krascha mot en hickorytall och förvandlas till skrot.
Bakom mig hörde jag en annan högre krasch och strax efter en explosion. Jag tittade ut över stupet och såg Hummern kraschad och utbränd 100 meter längre ner.
-Puh, tänkte jag, äntligen över, när jag vandrade bort över platån.
Plötsligt smärtade det till i vänster axel och jag kastades till marken. När jag tittade upp stod det en två meter lång man med drygt 100 kilo muskler mitt emot mig.
-Jaså, du trodde att jag åkte med över stupet, sa mannen. Men jag var lika smart som du och kastade mig ur bilen. Och nu ska jag döda dig.
Mannen tog upp en stor dolk och började gå mot mig. Jag visste att det var han eller jag. När han var tillräckligt nära riktade jag en spark mot underlivet och han vek sig.
-Släpp kniven, skrek jag.
Sen stampade jag allt vad jag orkade på mannens högra hand så han släppte kniven.

Skrivit ett antal noveller i mitt liv mest deckare.
BJÖRN ARNE TORSTENSSON är medlem sedan 2023 BJÖRN ARNE TORSTENSSON har 8 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

På andra plats denna veckan: