Publicerat
Kategori: Novell

Börja från slutet del 3

Om utsidan hade varit fin var det inget emot hur huset såg ut inuti. Man kom först in i ett litet kapprum, som sen ledde ut till en gigantisk hall som var öppen tre våningar upp och avslutades med en stor glaskupol. En stor trappa mitt i ”hallen” ledde upp till andra våningen och två mindre trappor gick längs med väggarna och ledde till tredje våningen.

- Tio rum här nere, sju på andra och tre på tredje. Två badrum på varje våningsplan plus en vind. Tycker du om det?

Pappa skrattade åt min förundrade min. Vi gick runt i huset och han pekade ut alla rummen, berättade historier om dem. Som om han hade bott här förut.

- Vår mäklare kunde inte sluta berätta historier, skrattade han medan vi gick upp för varsin trappa till tredje våningen.

Han öppnade en dörr, halvt dold eftersom den hade samma tapet som väggarna runt. Rummet var stort och ljust, med utsikt ut över gräsplanen. Här uppifrån såg man även sjön som glittrade, och skogen bakom dem. Det var det enda rummet som var inrett. Bland annat stod en stor himmelssäng längs med ena väggen och ett matchande sminkbord med spegel lite längre bort.

- Tycker du om det? Vi gjorde i ordning det för dig. Innan vi visste att du bestämde dig för att bli mörkrets härskarinna förstås.

Det sista sa han med ett lite retsamt tonfall och jag knuffade till honom på armen som hämnd. Sen kramade jag om honom.

- Det är underbart, tack.
- Men Sarah…
- Ja?
- Gå inte upp på vinden.
- Nej då.
- Jag menar allvar alltså.
- Jag ska inte.
- Bra.

Toppen. Nu visste jag precis vad jag skulle göra när jag var ensam hemma.

Skriven av: diebabydie

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Piraya73

En kvinna mitt i livet som lever med psykisk ohälsa. Har så länge jag kan minnas använt skrivandet som min terapi. Varje fredag kommer jag även att publicera mina fredagstankar, där jag bollar mina…

Piraya73

På andra plats denna veckan: Fredrik Trulsson