Publicerat
Kategori: Drama noveller

BRONTE'S OMEN

De tillhör världslitteraturens mest hemsökta författarsläkt, och just "hemsökt" kan vara behörigt använda i detta öde, där alla barn dör i förtid och endast fadern överlever dem alla.

En annan märklig detalj är att brodern som gick bort innan de tre systrarna, har raderat bort sig själv på den målning han utförde på dem tillsammans, som en synsk förutsägelses försyn.

Samtliga av familjen Brontes barn dog innan 40 varav de yngsta vid 11 och 12 medan fadern överlevde dem till fyllda 84 och med hans bortgång ändrade Brontesagan eller Brontedramats sista kapitel.

Fotnot : Under 1800-talet var Tbc den värsta farsoten, som märkbart ofta drabbade författare, musiker och konstnärer varvid dessa benämnt som "De lungsiktiga genierna" men om det finns något speciellt samband är okänt.

Ingår i "Litterära brottstycken" av Sten Wiking ©

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Notice: Undefined variable: genre in /srv/users/serverpilot/apps/nya-novell-nu/public/functions/blocks/advert.php on line 3
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg