Publicerat
Kategori: Novell

Dagens samhälle.

De är många saker jag inte förstår som tex varför de fortfarande finns rasism. De är 2020 nu och de finns fortfarande personer som tycker illa om svarta. Jag hade en vän hon var svat en dag ringde hon mig och grät sa att hon var påväg hem som vilken annan tjej som helst och så blev hon påhoppad, hon blev kallad rasistiska saker och hon blev misshandlad. Pågrund av vad? Jo för hon är svart. Jag brukar säga att ingen människa är lik den andre, en svart och en vit är inte lika men de är lika världa. Bara för att alla inte ser exakt likadana ut betyder inte det att ingen är lika världa. En svart får presis som vita gå i skolan, en svart presis som vita vara i en park utan att folk går förbi och tror att de är med i något gäng. Man har många fördommar till svarta bara för att de har en annan hudfärg. De har den hudfägen eftersom där de ursplungligen kommer ifrån finns de mycket mer sol än i övriga välden och därför anpassas människan efter de. Så de svarta tål mycket mer sol är vita. De är ju en bra egensap så varför hata på det och vända det till något negativt.
Jag har en vän som kommer från mellan östern, Jag märkte hur han blev illa behandlad i skolan av svenskar, han blev kallad för smutsig och ekliga invandrare eftersom att han är lite mörkare, hårigare och har en annan kutur. Varför? de är väll bara rikt när man han flera språk eller har en annan kutur. Istället för att hata kan man lära sig, du själv blir mer rikare. Mellanöstern har väldigt fina kulturer och väldigt god mat varför inte testa istället för att bara hålla sig till sin mat. Man kan alltid vara öppen för något nytt. Man lär sig nya saker.
Min kusin tillhör religonen Islam och bär slöja. Hon stod och väntade på bussen med hennes ryggsäck, i ryggsäcken hade hon böcker hon pluggar till sjuksköterska och skulle ta bussen till universitetet. Men eftersom man smutskastat religonen Isalm så mcyket så tror alla att när man ser en kvinna med slöja och en ryggsäk så tillhör man automatsikst namnet terrorist. De är inte sant, de är mycket mer terorister som dödar andra muslimer än vad dom dödar kristna, judar, budister , hinduister osv. De är så myclet fördommar om Islam, så många pratar om relionen även om de inte vet hur man utövar den och vad den egentlign betyder. Inom relionen Islam så hävdar man efter att vara god och hjälpa andra, man hävdar att alla är lika världa. Om ni hört om Mekka så går man ditt, alla lika klädda och där är alla lika mycket värda. Ingen bryr sig om man är fattig, rik, ful, fin, tjock, smal eller annat. Där är du inom Guds ögon lika värld som alla andra.
De är väll fint? så innan man antar att Isalm är bara terorsister så sök och kolla lite vad Isalm verkligen är för religon, var inte så fort med att dömma någon.
Som jag sa så är det 2020 och fortfarande så är de inte jämställthet i världen. Bland män och kvninnor, Om jag säger kvinna så ser många det som ett objekt som används för att tillfredställa män och städa, De är inte häller sant eftersom en kvinna är mycketmer än bara någon som finns för att tillfredställa män. en kvinna har ett hjärta precis som män en kvinna har en hjärna presis som män. Alltså kan en kvinna tänka lika som en man, alltså kan en kvinna hänna presis som en man. Kvinnor är starkare än män psykist, vad vi har gått igenom genom åren. Allt vi gått igenom för att sedan en man ska komma och kalla dig feminsist och göra det till någon negativt. Vi kvinnor har kommit långt men vi är inte klara än. Män får fortfarande mer lön är kvinnor för vad? De gör exakt samma jobb så varför tjeänar män mer. Varför kan inte samhället och välden akseptera att de finns svarta, invandrare, religoner, kvinnor och män som är perisi lika världa just för att de har ett hjärta, hjärna och kännslor som alla andra.
Så innan du ska gå och säga något om en annan människa och ha sina fördommar och åsikter om personen tänk på att de är persis som ni, de kanske har gått igenom värre eller bättre. de knske har en annan religon som er eller hudfärg men de betyder inte att de är mindre världa och att man ska nedvardera dom. IFall man nedvarderar någon för deras ursprung eller kultur är det korkat och allt detta säger en 14 åring. Många vuxna vet inte detta och har fördommar om en kutur för att en person gjorde fel men ifall en 14 åring kan säga detta och aceptera människor för de dom är då kan väll liksa så en vuxen man eller kvinna ochskå göra det.

Skriven av: Mr. Red

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren