Publicerat
Kategori: Novell

DEN BARBARISKA NATUREN III

Naturen har i alla tider omhuldats av romantiker i en närmast förblindad utopi, och det kan förvisso emellanåt vara förtjänt vila sina sinnen åt fantasins rus, efter att en tid utstått den förskräckliga naturens obevekliga gräslighet.

Man förundras därtill inte över varför poeter och konstnärer söker försköna och isolera de intryck av skönhet naturen återger inom en begränsad tid, innan den förvandlas till skelett.

En realistisk återgivning skulle därför bli en besvikelse, liksom det i livet självt inte alltid blir vad som tänkts och drömts.

Naturen är en omutbar hyresvärd som tar betalt i efterskott, och ofta med ränta.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg