Publicerat
Kategori: Romantik noveller

Den Fagra Damen

Prolog,
I början trodde jag att den underliga urformningen var Guds. Den var lika fager och lyste som om det var himlens ljus som sänkte allt ljus på den. Så var det inte. Däremot var det en kvinna, som stod intill bäcken och hennes blick verkade vandra ut över landskapet. Håret var som den gyllene metallen guld, vilket bara de rikaste kunde ha. En mängd olika nyanser av vågar strömmade nerför hennes rygg ovanför den svarta jackan. Hon hade shorts och ett par slitna läderkängor. I handen fanns ett block –tjockt som en lagbok- och en pensel. Inga andra färger syntes omkring henne, allt verkade vara svartvitt. Hon var den bländande som människornas ögon drog sig till.
Jag kunde inte låta bli att kolla på henne, inspektera varenda gest hon gjorde ut en farbror med rullator från ett kort avstånd. Jag var förstenad där på gånggatan liksom många andra. Flickor bländade med sina kameror mot henne, blängde och återgick sedan att gå hem. Men damen verkade inte beröras för hon vände sig aldrig åt gatans håll. Det var som hon levde i en helt annan värld än den jag befann mig i. I och för sig befann jag mig heller inte i verkligheten utan i en värld där tiden verkade gå oändligt långsamt. Där damen var livscentrum och inget annat.
Denna fagra dam kom jag aldrig att se igen förrän tre år senare på helt oförutsägbara vägar.

P.S. Det här är bara början, resten kommer att komma medan jag skriver och uppdaterar.

Hej, Jag är en tonåring som försöker få mina egna tankar ner på papper, fastän det alltid är så enkelt. Mvh Elsa
Elly Hammarström är medlem sedan 2016 Elly Hammarström har 3 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren