Publicerat
Kategori: Drama noveller

DEN FREDLÖSE RIDDAREN SOM ALDRIG FANNS

Det var alltid tid för jakt på den FREDLÖSE RIDDAREN, som aldrig funnits, men som dömts på förhand
av illvilliga tungor.

Det förstorades och förminskades alltefter behag och aldrig för vad det var eftersom de behövde någon att överföra sina obekväma sidor på.

Och ju större det blev ökade intresset tysta den FREDLÖSE RIDDAREN som inte fanns.

De har därför vigt sina liv åt att skada eller döda honom, till vilket pris som helst för det farligaste vittnet är alltid offret självt så länge det lever.

I avväganden från de egna tillkortakommanden i jämförelse med önskningarnas ideal blir den påhittade gestalten en fiende av ens avund liksom den FREDLÖSE RIDDAREN som aldrig funnits.

Det blev till slut en psykologiskt intressant roman om en riddare som aldrig funnits, mer än som påhittad romanfigur av en författare med anlag för vilda fantasier.

Men ryktet om romanen spred sig i litterära kretsar bland recensenter och lektörer, där det diskuterades om denne riddare ändå kunde antagas funnits i människogestalt då det logiskt sett kunde vara fullt möjligt fast ingen vet.

Än idag fortsätter spekulationerna om vad man tror men inte vet.

Det finns många sätt bli odödlig på.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren