Publicerat
Kategori: Novell

DEN POETISKE SOLDATEN

Den sanna livsglädjen var Ernst Stadlers (1883-1914) nerv, i sin livsbejakande poesi, vilken alltnog kan benämnas livets poesi, som ironiskt nog dog med sitt livsmod på västfrontens slagfält 1914 under 1:a världskriget.

Det finns en motsägelsefullhet i poetens och soldatens livsmod, där liv och död korsar varandra, vilket kan sägas vara livets verkliga utmaning, med den skillnaden att poesi aldrig dödat någon.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg