Publicerat
Kategori: Novell

DEN SANNE EVANGELISTEN

Ifall yttrandefriheten tillät det, skulle det bli obehaglig läsning, men det kan även räcka med en liten touch vid ämnet för att det ska börja pyra.

Den som därmed vidrör och smeker elden utan att bli berörd, knappast mänsklig är, men som ändock på annat vis, visar sig mer känslig och mottaglig än någon annan människa, som med vars ömma medkänsla och vänskap till allt som befinna sig i nöd av utsatthet, i ensamhet, sorg, fattigdom och förtryck, som det föräldralösa barnet, den förljugne, den oskyldigt dömde, fallna kvinnor och alla som krossas mellan kugghjulen i samhällets maskineri, där även djuren som spärrats in i koncentrationsläger i väntan för vidare transport till slakterier på grund av människors omättliga egoism och frosserier, som väckt denna människas uppmärksamhet.

Denna sällsynta människotyp av hyperboliskt medlidande, är förbehållen den barmhärtiges nåd, men som ändock blott som människa befinnas vara lika hjälplös som mänskligheten själv, där social kompetens väcker ett löjets skimmer närmast hyckleri av ondska i sin bedrägligaste form.

Den som däremot intet äger mer än sig själv och offrar sig för andra utan att begära eller vänta sig något tillbaka, är en sann evangelist, eller buddhist, som uppnått högre andliga värden som för den materiella människan är ett okänt tillstånd.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren