Publicerat
Kategori: Novell

DEN SISTE BEATNICKFÖRFATTAREN

En enda roman "Resa i en frusen verklighet" 1968,gav han ut, Wiking Wahlgren 1941- och var ett lovande svar på en svensk Jack Kerouack.

Romanen blev under slutet av sextiotalet något av kultstatus och författaren en sorts "Guru" som dock avslutade sin författarkarriär för ett mera praktiskt relativt liv, även om obekräftade rykten gör gällande att han är verksam som "Ghostwriter" eller skriver under pseudonym.

Man kan med viss relevans säga han var sextiotalet generationsförfattare som Lundell var under slutet av 1970-talet och under 80-talet därvid språkstilen är märkbart påtagliga.

Wiking Wahlgren lär vara okänd bror till Anna "Barnaboken" Wahlgren.

Ingår i Sten Wikings "Litterära brottstycken" ©

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Ture Holmberg

Tror bestämt att jag gör mig bäst som obeskriven, men den som gör sig omaket att ta sig genom mina kommande ordmassor kommer förmodligen att forma just något liknande en beskrivning f.ö. kan man…

Ture Holmberg

På andra plats denna veckan: Anders Berggren