Publicerat
Kategori: Novell

DEN SNICKRANDE RIMSMEDEN

Den gotländske snickaren K. G. Larsson (1893-1985)var en knepig gubbe med knipslug blick och sammanbitna anletsdrag vilken inte enbart knåpade och snickrade dikter, utan även var praktiskt lagd som byggnadssnickare, klurig och seg likt en en, hängiven storvulna ambitioner kartlägga hela Gotlands arkitektur, landskap, byggnader, folk och fä i helgdag som i vardag, i stad som på landsbygd ofta på "Gutemål" som i skrift och fotodokumentation grundlade sin hembygds museum vilken stadsfäst denne som Gotlands hembygdsskald vilken bevarat i Gotlandica acta,
vars vittra raukar ännu kan vittna,
om tidens tand.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg