Publicerat
Kategori: Novell

Den tunna isen

Mina lungor värkte som att de brann. Snön var nästan uppe vid min höft, men jag måste fortsätta! Jag sökte desperat med blicken bland havet av snö. Bara några få meter framför mig låg ett litet ödehus. Jag kom närmare och såg hela huset, det var inte så stort. Den trasiga dörren var på glänt och jag klev in. Huset var gammalt och brunt. Fönsterna var trasiga och gardinerna var i revor. Träet var ruttet och långa maskar krälade där inne. Massor av flaskor låg vid den trasiga dörren. Jag gick kollade efter andra saker inne i huset, vid hörnet stod ett bord och det satt 5 män vid det. De höll i tonvis med flaskor och sov. Det låg ännu fler flaskor på golvet bredvid de. Bredvid bordets högra sida fanns en gammal trappa upp till övervåningen. Jag smög försiktigt mellan alla glasflaskor, och gick så ljudlöst jag kunde upp för trapporna. Övervåningen var inte bättre, massor av människor satt vid väggarna och försökte hålla värmen med de få filtar som fanns. Jag rös men viskade tyst för mig själv:
-Det är bara en natt, du klarar det!
Jag hittade en mörkbrun filt med massa hål och den var utsliten, men den fungerade. Det var fullt med människor, nästan överallt men jag hittade en tom plats vid ett trasigt fönster. Vinden slet och drog i de sönderrivna gardinerna. Jag frös av det dragande fönstret men somnade medans näsan droppade av kylan. Jag vaknade av att en isande kall vind krupit in under tröjan. Jag drog filten tätare mig, sneglade mot den trasiga fönstret. Månen lyste starkt i den svarta natten. Jag blundade och kände de sista andetagen. Sen blev det svart framför ögonen och alla ljud domnade bort, allt som levt var dött. Den tunna isen hade tillslut gått spruckit och blivit i tusen bitar, bitar som aldrig kan bli hela igen.

Skriven av: Binu Jakobsson (östtegs skola)

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg