Publicerat
Kategori: Drama noveller

DET KRIMINELLA INTELLEKTET

Vem vågar 2020 nämna kriminalantropologins fader Cesare Lombroso (1835-1909) med referens till vad hans socialbiologiska teorier i kombination av rasbiologin där atavistiska egenskaper av degenererande arvsanlag härledas till vissa etniciteter, varvid han blev indirekt orsaken till förintelsen.

Lombroso som själv var jude ägnade sig som psykiatriker även åt sambanden mellan genialitet och galenskap,,varvid en reflekterande läsare bör ifrågasätta ifall Lomrossos teorier var galenskap eller genialitet.

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 2020 Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:

spelsidor utan svensk licens kan du spela dina favoritspel och placera spel på olika sporter

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg