Publicerat
Kategori: Novell

DET OKÄNDA PALATSET

Murgröna klädde den åldriga naturtrappans stenhällar, vilken vindlande sig genom grönskande djungel av vildvuxna trädgrenar som slingrade sig om varandra.

Vid fotänden av stenhällen skymtade ett palats mellan lövverket där marmorpelare markerade dess massiva portal.

Synbart opåverkade av den civiliserade teknologins artificiella inflytande syntes här vara en okänd värld som varande från svunnen tidsepok.

Här finns de alla : Platon, Sokrates, Archimedes, Aristoteles, Sapfo, Epiktetos, Alkaios, Archilochos.... hela den poetiska och filosofiska urgrundens portalfigurer levandes sida vid sida i en värld i världen på andra sidan livet.

*

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg