Publicerat
Kategori: Spänning noveller

En gnista av Hopp

Det var en kylig kväll när skymningen smög sig över staden. Gatorna låg stilla och tysta, men inne i en liten lägenhet på fjärde våningen brann en ensam lampa. Där satt Mia vid köksbordet, hennes ögon var röda och fyllda av smärta. Hennes tankar var tunga och mörka, och en ångestfylld tystnad fyllde rummet.

Mia hade kämpat i månader, kämpat mot demoner som ingen annan kunde se. Inuti henne rasade en storm av känslor och tvivel, och varje dag kändes som en kamp att överleva. Men den här kvällen, kände hon sig som om hon hade nått sin gräns. Hon kände sig utmattad av att kämpa, och tanken på att fortsätta kämpa var överväldigande.

Hon tittade ner på det skärande bladet som låg framför henne på bordet. Det var hennes enda utväg, hennes enda lösning på smärtan som hade förtärt henne. Hon visste att det skulle vara över snart, att alla hennes problem skulle försvinna med ett enda snitt.

Men mitt i sin förtvivlan kände Mia plötsligt en hand på sin axel. Hon vände sig om och mötte en främlings vänliga ögon. "Förlåt, jag såg att ditt fönster var öppet och jag hörde dig gråta," sa främlingen mjukt. "Jag ville se om du var okej."

Mia visste inte varför, men något i den främlingens ögon fick henne att stanna upp. Kanske var det medlidande eller kanske var det något annat, men hon kände plötsligt en längtan efter att prata, att dela med sig av sin smärta.

Så Mia berättade för främlingen om alla sina sorger och rädslor, om den hopplöshet hon kände varje dag. Hon berättade om sin längtan att få det att sluta, att få frid från allt det som plågade henne.

Främlingen lyssnade tålmodigt och utan att döma. Han visade förståelse och medkänsla, och långsamt började Mia känna en känsla av lättnad. För första gången på länge kände hon sig inte ensam i sin smärta.

Till slut, när Mia hade berättat allt, lade främlingen försiktigt sin hand på hennes och mötte hennes blick. "Jag vet att det känns hopplöst just nu," sa han mjukt. "Men jag lovar dig, det finns alltid en väg framåt. Du är inte ensam, och det finns människor som bryr sig om dig."

Mia kände tårarna rinna nerför sina kinder när hon insåg sanningen i främlingens ord. För första gången på länge kände hon en gnista av hopp inom sig, en övertygelse om att det fanns en väg ut ur mörkret.

Sakta, med främlingens stöd, reste sig Mia från köksbordet. Hon lade det skärande bladet åt sidan och kände sig starkare än någonsin tidigare. För även om hennes kamp inte var över än, visste hon att hon inte längre behövde kämpa ensam.

Tillsammans med främlingen gick Mia ut i den kyliga kvällen, redo att möta vad som än väntade henne. För även om mörkret fortfarande låg tungt över henne, visste hon att det fanns en ljusning i horisonten. Och med den främlingens vänlighet som sitt ljus, visste Mia att hon skulle klara av allt som kom hennes väg.

Snäll, lojal, tålmodig. 21 årig tjej. Bor i Malmö. Engagerad tar egna intiativ.
Husnie Elzein är medlem sedan 2024 Husnie Elzein har 1 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren