Publicerat
Kategori: Novell

En god gärning utan dess like

Han stod otåligt framför ytterdörren i vinterkylan, i väntan på att den nya grannen skulle öppna. Handen som höll i välkomstkorgen hade antagit en rödaktig färg, och fingertopparna värkte och pulserade. Men trots det fortsatte han intala sig att det var värt det. Att göra goda gärningar var verkligen något hos honom med utvecklingspotential. Han avbröts tvärt i sina tankegångar av att dörren äntligen öppnades. En lite äldre kvinna, troligtvis i 60-årsåldern uppenbarade sig, med ett frågande ansiktsuttryck.
Hej, jag… ehh, jag ville bara hälsa er välkomna till området, huttrade han fram, och ansträngde sig för att få till ett leende på de iskalla läpparna.
Hej? svarade kvinnan lite tveksamt, och harklade sig försiktig. Men vad menar du med att vi är nya? fortsatte hon, och rynkade irriterat på pannan.
Ja, jag fick höra av det av ett yngre par lite längre ner på gatan, så jag antog att det var så. Ingen har ju synts till här på jättelänge, så jag tänkte väl att det lät rimligt. Menar du att det inte är sant?
Kvinnan, vars långa kjol fladdrade i luften, rättade till koftan och sköt de hornbågade glasögonen högre upp på den buckliga näsryggen, innan hon svarade med ett hånleende på läpparna.
Jag har minsann bott här längre än vad du levt, och jag tycker inte om att ni yngre människor håller på och tisslar och tasslar om saker ni inte har med att göra! Rösten var darrig och hon smällde ilsket till ytterdörren, och gav honom en sista blick av rent och skärt hat.
Jahopp, suckade han för sig själv, och började gå hemåt. De var den goda gärningen de.

Skriven av: okänd

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren