Publicerat
Kategori: Novell

En önskan att hämnas

När jag började skolan så kunde jag inte ett enda ord på svenska. Förutom svårigheten att kommunicera så hade jag också svårt att anpassa mig i sällskap.

Hela min tid i Kosovo så hade jag arbetat med endast en folkgrupp, albaner. Kursen som hade jag påbörjat, SFI, hade många elever med olika nationaliteter. Vissa av dessa elever kom från Serbien. De var 3 kvinnor, två var vänliga, men den tredje var raka motsatsen. Det var bara 15 år sedan som kriget mellan Kosovo och Serbien tog slut. Och det var en sak som ännu var färskt i minnet, och det var första gången efter den tiden som jag hade träffat en serb. Första gången som jag träffade de öga för öga kände jag mig inte bekväm då jag kände hat riktat mot mig från den tredje. När jag först hörde de prata deras språk så kom alla minnen från kriget tillbaka till mig och började genast hela kroppen skaka, händerna svettas och hjärtat slå väldigt fort. Inom mig så kände jag hat och känslan av vilja hämnas för allt ont de orsakat. Men efter några minuter med denna känsla så väcktes jag av lärarens välkomnande ord och fick mig att få tillbaka mitt riktiga jag.

Vid den situationen förstod jag att jag var på en annan plats där det som hänt tidigare måste lämnas bakom. På en plats för alla där alla är välkomna.

Dagarna gick och jag började lära mig språket, men jag kände mig inte bekväm för att jag var i samma klass som de tre. En av de kvinnorna provocerade mig hela tiden. Hennes provocerande var att hon skrev hemska saker som att ”Kosovo är Serbien” och att alla Kosovos invånare är serber, vilket fick mig att må dåligt. Jag stod emot länge, men en dag när hon provocerade mig som vanligt så kunde jag inte stå ut längre och tappade kontrollen helt. Jag reste mig upp ur stolen och ville slå till henne.

Men när jag närmande henne sa jag till mig själv om jag slår henne då är det ingen skillnad mellan mig och henne därför slog jag inte henne.


För att lösa situationen så kontaktade jag rektorn. Han pratade endast med mig och kvinnan men han gjorde inget och detta resulterade inte i någon förändring.
Turligt nog så blev hon sedan gravid och tog ledigt från skolan. Och jag fortsatte min väg som fri.

Skriven av: Dafina

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren