Publicerat
Kategori: Romantik noveller

En plats i mitt hjärta och en resa inom mig

En dag bestämde jag för att promenera till en plats som har stor betydelse för mig. På denna platsen kan jag känna harmoni inom mig. Just denna dagen var en varm sommardag med klarblå himmel och en strålande sol. Jag log för mig själv och tänkte att det skulle bli en underbar dag.

Hör hur grus rullar under mina skor. Med skogen på den ena sidan om mig och ängar på andra sidan. Bakom mig ser jag den långa vägen jag gått medan jag framför ser vägen slingra sig framåt.

Efter fotsteg av vandring ser jag till slut mitt mål. Men precis innan finns en kohage med kossor som råmar. Jag stannar upp för att ta ett foto med mobilen. För det känns som äkta sommar att se djur på sommaren. Minnen om somrar då jag var yngre rusar förbi

Fortsätter att gå de sista 20 meterna innan jag öppnar den svarta grinden till kyrkogården. Kollar på den vackra röda kyrkan där jag en gång döptes för snart 18 år sedan. Men det är till en sten jag ska vandra till. Gravstenen är belägen under ett lönnträd. Jag sätter mig ner på bänken strax intill med buketten i handen. Kollar på guldbokstäverna som bildar namn och årtal.
Jag minns så tydligt din begravning så otroligt jobbig men ändå ett avslut.

Efter att tankar rusat genom huvudet reser jag mig upp och hämtar en vas med vatten. I denna vasen sätter jag liljekonvaljerna jag haft med dig. Denna blomma som för övrigt var din favoritblomma och som jag efter din död tatuerade in på min överarm.
När jag precis satt ner vasen med blommor på din grav, stannar jag upp för en sekund som om du hade din hand på min ena axel. Jag säger försiktigt att jag älskar dig mamma.

Efter att jag suttit på bänken och tänkt går jag mot grinden. Men precis innan jag öppnar den känns det som om jag får en kram och att du flyger iväg som en svala. Stänger sakta grinden efter mig och känner att jag gjort en resa inom mig.

Skriven av: Sandra Eriksson

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren