Publicerat
Kategori: Novell

Ett Hockey liv

Jag heter Melvin jag är ett hockeyproffs. Jag är 20 år blond och stark. Jag bor i Buffalo och spelar i Buffalo sabers jag är Kapten i vårt lag och vi är i final i stanley cup. Igår spelade vi en träningsmatch mot Calgary flames. Och jag skadade mig på matchen så jag är borta från spel i 6 veckor.

Nu har det gått fem veckor och vi spelar final om en vecka.
Jag tränar och tränar för att fixa mitt knä. Det är dagen innan match nu jag var precis på rehabcentret i Torslanda och fick besked om att jag fick spela.
Idag är det matchdag och jag sitter på planet till calgary. Nu är vi framme på hotellet och vi ska äta lunch nu. Jag beställer en stor hamburgare med ost. Nu har jag ätit upp och jag går upp till mitt rum för att vila lite. En timme senare så vaknar jag och nu ska vi åka till ishallen. Jag sitter och ljuger lite med min kompisar John och Nils på bussen. Efter en stund så är vi framme och vi går in i omklädningsrummet. Det är ett jättefint omklädningsrum det finns massagerum bubbelpool och fina platser. Nu har vi bytt om och vi ska snart ut på isen. Jag sitter i båset och jag är nervös det står 2-2 och det är en minut kvar nu. Det blir förlängning vi har ett jätte lägen men vi missa. Nu är det straffar vi slår första John börjar och han missa. Nu är det calgarys tur och dom missar nu är det vi. Det är Nils tur och han gör mål! Nu är det deras tur. Dom skjuter och gör mål. Om vi gör mål och dom missar så vinner vi. Det är min tur nu. Jag tar pucken åker mot mål och skjuter måålll!!! Det är nu det gäller Gustav måste rädda nu calgary spelaren åker mot mål han skjuter och Gustav räddar. Alla hoppar ut på isen och kastar sig i en hög. Eftersom jag är Kapten får jag ta emot pokalen jag lyfter pokalen och alla jublar. Vi firade på krogen efter och alla var jätteglada. När jag kom hem stod hela min familj och väntade på mig. Dom grattade mig till vinsten och min hockeykarriär fortsatte i 10 år i Buffalo sabers. Sen så var jag för gammal för att spela i högsta ligan så jag fick spela i SHL. Jag kom till Frölunda och alla var jättetrevliga.

MIN KARRIÄR I FRÖLUNDA

Nu har jag spelat i Frölunda i två veckor och det är dags för min första match. Det är 30 minuter kvar till matchen börjar och jag är nervös. Nu gäller det jag springer ut ur indianen det är mäktigt med publiken och elden. Det
är mitt första byte i matchen jag blir passad av Raymond jag passar till lasu lasu till mig jag passar Grönlund han skjuter slagskott i mååll mitt första poäng. Nu är det 3de perioden och 2 minuter kvar jag hoppar in på isen Jag är fri i mitten Grönlund passar mig jag sticker jag gör en oshi fint sedan en backhand upp i nättaket. Jag tar upp pucken och ger den till
Roger. Nu är matchen slut och vi vann roger har skrivit på pucken #1 mål jag får den. Nu är jag hemma från en bra match och sitter och kollar på pucken. Nu knackar det på dörren jag öppnar och ser att det är min kusin han går in och
-det var ett snyggt mål sa han.

Han frågar om jag vill spela NHL med honom? Jag sa ja och vi satte oss och spelade efter en timme var han tvungen att gå jag sa hejdå. Nästa dag så åkte jag till Frölundaborg och tränade vi hade ett ispass när vi tränade på att spela i powerplay imorgon. Andra ispasset så tränade vi kondis på is och även skridskoteknik. Nu har vi teori i boxplay och hur färjestad spelar i powerplay. Idag är det matchdag och vi har morgonvärmning det går bra vi har ett bra spel i andra femman. Nu är det en timme till match vi samlas i omklädningsrummet jag håller mig inne och lyssnar på musik till rogers genomgång. Nu pratar roger om powerplay och att vi ska kämpa på tills vinner. Det är mitt första byte i matchen och vi spelar bra men det blir inget mål. Nu är det mitt andra byte vi spelar ännu bättre nu raymond passar mig jag passar tillbaka till raymond han passar till Grönlund och Grönlund till mig jag skjuter direkt slagskott rätt upp i krysset. Det är första femman som är inne dom spelar offensivt och dom gör mål. Matchen slutade 2-0 och vi är etta i serien och vi har 4 matcher kvar i seriespelet.nu har vi ledigt i tre dagar och jag slappar mest men jag tränar på skottrampen också. Jag kommer tillbaka efter tre dagar
-tjena lukke sa jag
-tjo melle sa lukke
Idag har vi boxplay tema hela dagen tränarna koncentrerar sig mest på tredje och fjärde femman. Dom är bäst defensivt så dom gör inte så mycket mål. IDag är det match mot brynäs hemma och vi är taggade. Nu är det en halvtimme innan match och vi värmer upp på isen jag känner mig lite ringrostig och har lite ont i min axel. Nu är uppvärmning klar och jag säger till lagläkaren Stina Hedin att jag har ont i axeln.

Hon sa att jag skulle fortsätta och se hur det känns under matchen. Nu springer jag ut ur indianen och idag är jag med i första femman. Så dom ropar upp mitt namn NUMMER 16 MEELLVIN ENGLUNNND jag åker ut på isen och ställer mig redo för teckning. Nu släpper domaren pucken och Joel vinner bak till gormley jag sticker gormley passar till mig Raymond kommer på andra sidan jag passar till Raymond han skjuter direkt och det är mål! Det tog 5,93 SEK att göra mål. Matchen slutade 1-0 och nästa match är i Malmö och vi åker dit direkt när alla är klara. Nu är vi på bussen och jag spelar kort med lukke han vinner som vanligt. Jag fryser och alla har tjocka jackor på sig när vi går in i ishallen. Vi byter om och vi snackar om att det kanske kan bli guld i år. Vi är ute på isen det är uppvärmning och jag känner efter i axeln det gör inte ont det var nog bara tillfälligt. Uppvärmningen är klar Roger har sin genomgång han säger att vi vet vad vi ska göra och nu tar vi dom!!! Nu är det dags att släppa pucken Joel förlorar teckningen vi blir direkt bakåt pressade. Malmö spelar bra dom spelar pucken min back får den jag stöter och han tappar den jag lägger ner den i deras zon så vi kan byta. Andra femman har pucken i anfallszon och Grönlund får pucken han skjuter i mål. Nu är vi inne igen vi vinner tekningen och vi gör mål. Det stod 2-0 efter en period efter andra stod det 2-1 matchen slutade 4-2. Nu är det sista matchen innan finalen vi ligger fortfarande etta i tabellen.

Imorgon är det match mot Färjestad det är dom som är två i tabellen. Idag är det match om vi vinner så spelar vi hemma i finalen. Nu ska vi snart spela efter första perioden stod det 0-0 efter andra 0-0. Nu är det två min kvar jag är inne på plan jag står fri på blå och gormley passar mig jag trampar till jag är vid hashmarksen jag gör ett indragnings skott och sätter det ribba in. Vi fortsätter att spela oj nu fick dom friläge jag trampar i kapp och råkar fälla honom det blir straff nu måste rubin rädda. Rubin räddar det är 31,23 SEK kvar nu och vi håller oss i anfallszon och vi vinner. Nu är det final dag vi måste vinna för att få ett bra slut på denna berättelsen. Vi går ut på isen och vi börjar bra men det blev inga mål första men andra gjorde vi två och Brynäs ett. Sista det är en min kvar och Brynäs har stor press 3 2 dom skjuter rubin räddar 1 0 vi vaannn . Detta var min sista säsong som hockey proffs så detta är slutet på denna berättelsen.

Skriven av: Melvin

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg