Publicerat
Kategori: Drama noveller

Ett liv står på spel

Plötsligt händer det. Alla har samlats och står där och stirrar på marken. Ingen vet vad som händer egentligen. För en liten stund innan så är det allt som vanligt. Trafikerad gata som varje dag, all folk som är ute efter något eller som är på väg till jobbet och all ljud från bilarna och moped.
Den dagen vet ingen att det finns en man på ett höghustak som vill ta sitt liv. En olycklig och ensam man.

Han sitter där vid kanten på sista våningen och tänker på sitt liv. Han har inte haft det bra på sistone. Hans kära mamma som han hade vuxit upp med var dött för några månader sedan. Han tänker på henne. Han minns att det var hon som tog hand om honom helt och hållet. Som var alltid där för stötta, lyssna, älska. Han tänker på sin gamla kompis, Alice, som var väldigt speciell och viktig i hans liv. Han tänker på första kyssen med henne, på alla kvällar som de hängde ihop och lekte. Han vet inte vart hon är någonstans just nu. Och han saknar henne. Mycket. Han tänker på sin fru som har nyss lämnat honom och gott iväg med en annan man. Och barnen hade följt med henne. Han minns när det fanns någon hemma som sprang och kramade honom när han var tillbaka från jobbet. Han minns att han skulle lära hans yngsta killen att cykla. Han har lovat honom det.


Han tänker på sin pappa. Han har inte träffat honom en enda gång och aldrig fått veta vart han var och varför han inte var med honom.
Han tänker på sitt jobb. Han älskar konst och att måla. Men ändå är han tvungen att lämna sin intresse och börja jobba för att stödja familjen redan när han är ung. Han kommer aldrig tillbaks till den intresse.
Och han gillar inte det jobbet heller.

Allt detta har en stor tyngd på hans axlar och han orkar inte mer med den.
Han vill hoppa. Han vill inte kämpa längre. Han tror att han har förlorat allt han hade på hjärtat. Han vill hoppa. Med något hindrar honom att göra det. Han tänker igen. Vad skulle barnen tänka om honom? Vad skulle Alice tänka om hon hade varit där med honom eller till och med om hon hade kommit där när det var för sent? Vad var problemet egentligen? Eller var det bara han som var problemet?
Han tänker…

Han tycker att han är ensam nu. Att alla har sina perfekta liv som inte alls skulle påverkas om någon annans problem. Han kan inte be någon om hjälp.
Vad är det som inte alls kan åtgärdas? Han kan inte lämna sina barn utan en pappa bara på grund av att han inte lyckas i livet så bra som han ville. Han hade kunnat åka på besök till barnen ändå och lära dem att simma eller cykla och se dem växa.
Han hade kunnat leta efter Alice och berätta för henne att han älskar henne ännu efter så många år. Han hade kunnat leta efter sin pappa också och träffa honom för första gången. Han hade kunnat fråga honom varför han inte var med honom under sin uppväx. Och kanske hade han kunnat bli ”kompis” med honom.

Och sen tänker han på sitt jobb. Han hade kunnat börja att måla igen och uppleva en gång till den fantastiska känslan som han hade i hjärtat när han var ung. Han hade kunnat lämna det jobbet han inte gillade.

”Varför ska jag göra det?” tänker han. ”Varför ska mitt liv ta slut på det här sättet?”
Det börjar regna. Han är framför en sorts vägkorsning. Vad ska han göra?
”Nej” tänker han. Han vill kliva in igen. Han vill försöka tygla sitt liv en gång till.
Precis när han har upptäckt att inte allt var förlorad försöker han resa sig upp och då händer det. Alla hans känslor halkar ner med honom från taket till marken.

Plötsligt händer det. Alla har samlats och står där och stirrar på marken. Ingen vet vad som händer egentligen. För en liten stund före så var det allt som vanligt.
Då ligger han vid trottoarkanten och ingen våga göra något.


Matteo02 är medlem sedan 2018 Matteo02 har 1 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?

Snabba insättningar med Visa och Mastercard - casino med kortbetalning utan svensk licens!

Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Fredrik Trulsson

Inga stordåd, böcker, eller barn, men förhoppningsvis ett gott hjärta och en någorlunda intakt ryggrad. Allt gott till er alla som besökt, läst och övertygat mig! Är du mer nyfiken, samt modig,…

Fredrik Trulsson

På andra plats denna veckan: Anders Berggren