Publicerat
Kategori: Novell

FAVORITKATTEN SOM DRUNKNADE I BADKARET FULLT AV GULDFISKAR

Vi skriva engelskt 1700-tal och dess romantiska era där en självkritisk poet och historiker Thomas Gray (1716-1771) rönte stor uppmärksamhet trots endast en handfull dikter, vilka blev hans enda produktion som poet, då hans egensinniga underskattning av sig själv som litterärt begåvad, hellre ägnade sig åt juridik och historisk forskning, ofta som autodidakt, vilket förärade honom en "Notarius publicus" istället för den officiella ställning som erkänd och stadsfäst poet (Poete Laureate) som han ignorerat.

Hans mest kända dikt skrevs på en kyrkogård 1750 omgiven av epitafier, kranium och kistor.

En annan av hans diktade dödsmässor är den om katten som drunknade i ett badkar fullt av guldfisk (1747)

© Ingår i "Litterära brottstycken" av Sten Wiking

Från samma yrkesskola på Amu-Center i Kramfors på sjuttitalet som fd, statsminister Stefan Löfven, övergavs den banan och blev publicist i olika tidskrifter,dags och kvällspress,för att sedermera publicera sig i bokform, varvid ett femtiotal verk lanserats inom prosa,lyrik,aforismer,drama och essayer. Man kan även agera politiskt med skriften som språkrör och det är inte osannolikt utan mera sannolikt att det varit en annan statsminister om tänkaren följt i Löfvens fotspår.
Sten Wiking är medlem sedan 217. Sten Wiking har 439 publicerade verk

Inloggning

Logga in och för att skapa din profil. Utöver får du möjlighet att redigera dina verk och du har möjlighet att nå högre medlemsstatus .

Glömt lösenord?
Annons:
Hur blir man veckans författare?

Veckans författare:

Anders Berggren

Skrivande livsnjutare. Jakten Efter Verkligheten är efter Förändringen den andra utkomna boken i en tilltänkt serie om fem. Skriver nu Jakten på Sanningen.

Anders Berggren

På andra plats denna veckan: Klas Stenborg